

Drs. R.E.G. Bini, Registerpsycholoog NIP/Gezondheidszorg (BIG) - TEL +31 6 14244976
Drs. R.E.G. Bini, Registerpsycholoog NIP/Gezondheidszorg (BIG) - TEL +31 6 14244976
Psychologiepraktijk Sittard/Geleen
Your Personal Compass

NIEUWS:
Ook voor 2025 hebben wij met onze praktijk weer met de meeste Zorgverleners een contract afgesloten.
Meer nieuws hierover volgt binnenkort.
Voor informatie met betrekking tot uw verzekering en vergoeding voor uw therapie: volgt deze site https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/
Voor 2025 heeft de Psychologiepraktijk contracten met de meeste Zorgverzekeraars afgesloten.
Met Menzis/Anderzorg is geen contract afgesloten.
Psychologische zorg wordt vergoed vanuit het basispakket en is dus niet afhankelijk van eventuele aanvullende pakketten.
Contracten met deze zorgverzekeraars in 2025 (verzekerde zorg)*
Voor 2025 heeft de praktijk een contract met de volgende zorgverzekeraars:
-
Zorgverzekeraar CZ, Nationale-Nederlanden, OHRA.*
-
Zorgverzekeraar VGZ, waaronder ook label, IZA, IZZ, UMC, Univé
-
Zorgverzekeraar DSW-Stad Holland, waaronder ook label, DSW, inTwente, Stad Holland, SZVK
-
Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, waaronder ook label AZVZ
-
Zorgverzekeraar ONVZ, waaronder ook label VvAA
-
Zorgverzekeraar a.s.r.
-
Zorgverzekeraar E.N.O.,waaronder ook label Salland
-
Zorgverzekeraar Eucare, waaronder ook label Aevitae
Voor Zorgverzekeraar Achmea, waaronder ook label, De Friesland Zorgverzekeraar, FBTO, Interpolis, De christelijke, ZieZo, Zilveren Kruis, is op dit moment een stop voor aanmeldingen.
Met Menzis is géén contract gesloten. Dit geldt ook voor de label AnderZorg die aan Menzis verzekeraars verbonden zijn.
Tarieven verzekerde zorg 2025
Psychologisch hulp in de Basis GGZ wordt vergoed door de zorgverzekeraars. Deze vergoeding wordt verrekend met je eigen risico. In 2025 is het eigen risico 385 euro per persoon. Voorwaarde voor vergoeding is dat er sprake is van een psychiatrische diagnose volgens de DSM-5 criteria. Een verwijzing van de huisarts is vereist! De verwijzing van de huisarts moet bij de Intake reeds voorhanden zijn, check ook deze link voor meer info https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/zorgvergoedingen/psychische-hulpverlening/psycholoog/
De tarieven gelden voor therapieconsulten alsmede telefonische consulten/consulten, per e-mail of Whatsapp
De NZa tarieven vindt u onder het hoofdstuk -Tarieven.
-
Als er geen contract is afgesloten dan betekent dat u zelf de rekening krijgt. U kunt deze rekening indienen bij uw zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars zijn ook bij contractvrij werkende psychologen wettelijk verplicht de psychologische hulpverlening van een BIG-geregistreerde GZ- psycholoog te vergoeden.
Hoeveel u vergoed krijgt is dus afhankelijk van uw polis. De rekening kunt u geheel declareren bij uw zorgverzekeraar. Voor meer informatie kijk op deze link https://lvvp.info/voor-clienten/zorgprestatiemodel-wat-verandert-voor-patienten/
Ongeacht de polis die u heeft is er een wettelijk verplicht eigen risico. In 2025 is het wettelijk verplicht eigen risico 385 euro.
Hier leest u alles over het ZorgPrestatieModel: https://www.zorgprestatiemodel.nl/shared/content/uploads/2021/11/Patientfolder-zorgprestatiemodel-incl-illustraties-digitale-versie.pdf
Betaling
Als u een zorgverzekering heeft afgesloten bij een van deze Zorgverzekeraars, o.a. Menzis, ontvangt u elke maand van de praktijk een factuur met daarop de verschillende zorgprestaties. Deze factuur betaalt u altijd zelf binnen 30 dagen volgens de (betalingsvoorwaarden).* U kunt deze factuur meteen na ontvangst al indienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van de polis die u heeft afgesloten, krijgt u daarna 60% tot 100% van de factuur door uw verzekeraar vergoed.
kosten / vergoedingen behandeling therapie sessies - volg de link:
Verder lezen?
Op onderstaande sites kunt u, indien gewenst, verder lezen en vindt u overzichten van de restitutiepolissen en vergoedingen van de zorgverzekeraars bij contractvrije zorg:
•https://www.zorginstituutnederland.nl
•https://contractvrijepsycholoog.nl
•https://www.lvvp.info
folder voor clienten - wat u moet weten voor u in behandeling gaat.
Aanvullende voorwaarden:
Afspraken dienen een werkdag van 24 uur van tevoren afgezegd te worden: dit is kosteloos. Indien dit niet gebeurt wordt het tarief van het consult in rekening gebracht.
Vanaf 1-1-2022 geldt een nieuw bekostigingssysteem: het zorgprestatiemodel. De tarieven zijn afhankelijk van het type consult (diagnostiek of behandeling) en de lengte van een consult.
Een intake afspraak valt onder diagnostiek en zijn meestal 1 a 2 gesprekken.
Hier leest u alles over het ZorgPrestatieModel: https://www.zorgprestatiemodel.nl/shared/content/uploads/2021/11/Patientfolder-zorgprestatiemodel-incl-illustraties-digitale-versie.pdf
ALGEMENE BETALINGSVOORWAARDEN conform het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP)
https://lvvp.info/voor-clienten/wat-als-ik-ontevreden-ben-de-behandeling/
In de praktijk houden we ons aan de afspraken die voortvloeien uit de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer details zie onderstaand privacystatement.
KWALITEITSSTATUUT
Vanaf 1 januari 2017 is binnen de generalistische basis-ggz het kwaliteitsstatuut van kracht. Op basis van een model kwaliteitsstatuut wordt door elke zorgaanbieder aangegeven hoe de zorg voor de individuele patiënt is georganiseerd:
- zodat aan een patiënt gepaste zorg wordt geleverd;
- zodat voor de patiënt duidelijk is welke keuzes er zijn;
- zodat de kwaliteit van de behandeling gewaarborgd is.
Een behandeling in de eerste lijn is in principe een kortdurende behandeling. Ook bij Psychologiepraktijk Sittard Geleen. Gezien de beperkte tijd is het zaak om zo snel mogelijk aan de slag te gaan en door te dringen tot de kern van het probleem. Daardoor is het soms moeilijk om ook voldoende aandacht te besteden aan het proces, de uitleg van de stappen en keuzes die gemaakt worden. In dit document zijn de hoofdlijnen van het behandelproces beschreven. Als u daar tijdens de behandeling meer uitleg over wilt, dan kunt u daar om vragen en wordt daar tijd voor ingelast.
Praktijk Testament
Mocht ik door onvoorziene omstandigheden mijn praktijk niet meer kunnen voeren (ziekte/overlijden), dan zal een collega contact met u opnemen over het vervolg van uw behandeling en uw dossier. Schakel dan ook uw huisarts in. Met hem/haar kunt u bespreken hoe verder te gaan met uw therapie. Uw dossier kunt u daar ook opvragen. Het telefoonnummer van de huisartsenpost wordt vermeld in het voicemailbericht van uw eigen huisarts.
Privacy
In principe baseren wij ons in de behandeling op mondelinge communicatie en afspraken en besteden wij tijdens de behandeling niet veel tijd aan het op schrift stellen van het behandelplan en het vastleggen van eventuele bijstellingen. Dat is een keuze die wij maken omwille van de beperkte tijd. Dit neemt niet weg dat een schriftelijk vastgelegd behandelingsplan een goede leidraad kan zijn tijdens de behandeling. Als u er wel prijs op stelt dat het behandelplan wordt vastgelegd, wordt ondertekend en wordt bijgesteld dan kunt u dat tijdens het intakegesprek aangeven en dan zal daarvoor tijdens de behandeling ruimte worden ingeruimd.
Tijdens de gesprekken worden aantekeningen gemaakt voor eigen gebruik. Aan het einde van de behandeling worden de aantekeningen voor eigen gebruik verwijderd en wordt gedurende 20 jaar een digitaal dossier bewaard bestaande uit uw eigen sessie-verslagen.
Wat tijdens de gesprekken besproken wordt behandelen wij als vertrouwelijke informatie. Tijdens een van de eerste gesprekken zullen wij met u bespreken of u wilt dat wij uw huisarts en/of andere behandelaars, zoals de verzekeringsarts informatie geef en of wij met collega’s kunnen overleggen over uw behandeling bijvoorbeeld in het geval van een verwijzing. Ook kunt u aangeven of informatie uit uw dossier geanonimiseerd aangeleverd mag worden voor statistische doeleinden. U tekent daarvoor dan een toestemmingsverklaring of een privacyverklaring.
In geval uw behandelaar het oordeel heeft dat er een onmiddellijk risico is op zelfdoding of gevaar voor anderen, dan kan, in het belang van de patiënt, de geheimhoudingsplicht worden opgeschort. In dat geval kan de behandelende psycholoog besluiten anderen in te lichten zoals de huisarts, het thuisfront of in uitzonderlijke gevallen zelfs de politie. Het spreekt voor zich dat het opschorten van de geheimhoudingsplicht van de psycholoog slechts in uitzonderlijke gevallen wordt toegepast.
Kosten
De kosten van eerstelijns psychologische hulp worden vergoed door uw ziektekostenverzekeraar als voor uw klacht een geldige diagnose gesteld kan worden. Niet voor alle klachten is een geldige diagnose te stellen. De kosten van een behandeling voor relatieproblemen en arbeidsconflicten komen daarom vaak niet voor vergoeding in aanmerking.
Na aanmelding zijn wij verplicht zijn om na te gaan of u verzekerd bent, aan de hand van uw BSN nummer en geboortedatum. U bent zelf verantwoordelijk om uw verzekeringsrecht voor de voorgestelde behandeling te controleren. Er zijn per verzekeraar allerlei verschillende polisvoorwaarden en varianten op de markt waarin bepaalde klachten worden uitgesloten en/of waardoor u beperkt bent in de vrije keuze van uw behandelaar.
Klachtenregeling
Als u vragen of klachten hebt over de behandeling laat het mij dan weten. Dat geeft mij de mogelijkheid om het probleem op te lossen. U kunt het tijdens de behandeling noemen, u kunt mij er een berichtje over sturen, maar u kunt er ook een aparte afspraak voor maken. Als u uw klachten liever met een andere psycholoog wilt bespreken, kan ik u doorverwijzen naar een collega, die kan bekijken of er een mogelijkheid is de problemen in onderling overleg op te lossen.
De Geschillencommissie Vrijgevestigde GGZ Praktijken behandelt klachten van cliënten tegen vrijgevestigde psychologen, psychotherapeuten, psychiaters of psychotherapeuten die zijn aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP) of de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) of de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP).
Vrijgevestigde GGZ Praktijken - De Geschillencommissie Zorg
Zorgbelang Nederland
Wanneer u gebruik maakt van de gezondheidszorg en u heeft een klacht dan kunt u daarover contact opnemen met Zorgbelang Nederland via 0900 - 243 70 70. Meer informatie vindt u op de website van Zorgbelang Nederland.